Cu ce se Curata Lacul de pe Geam ?

Cu ce se Curata Lacul de pe Geam ?

Cuprins:

1. Ce este lacul?
2. De ce este greu de îndepărtat lacul de pe geam?
3. Cum ne pregătim pentru curățarea geamului ?
4. Cum se aleg ustensilele necesare pentru curățare?
5. Cum putem curata eficient si rapid lacul de pe geam?
6. Ce greșeli trebuie sa evitam atunci când curățam lacul de pe geam?
7. Care sunt recomandările noastre pentru întreținerea geamului?

 

Ce este lacul?

Lacul este un strat,transparent și de protecție care este aplicat pe lemn, sticlă, metal sau alte suprafețe pentru a spori atractivitatea estetică, pentru a le proteja de factorii de mediu și pentru a le crește durabilitatea. Este creat prin amestecarea rășinii, solvenților și agenților de uscare.

De ce este greu de îndepărtat lacul de pe geam?

Îndepărtarea lacului de pe ferestre poate fi un proces dificil, deoarece scopul este de a îndepărta lacul fără a deteriora sticla.

Există mai multe metode care pot fi utilizate, în funcție de tipul și severitatea lacului.

O abordare comună este utilizarea unei soluții de amoniac și apă.

Un amestec de o parte amoniac și trei părți apă poate fi pulverizat pe lac și lăsat să stea câteva minute.

Apoi, o răzuitoare sau o lamă de ras poate fi folosită pentru a îndepărta cu grijă lacul fără a deteriora sticla.

Această metodă poate necesita mai multe aplicații pentru a îndepărta complet lacul și este important să aveți grijă atunci când răzuiți pentru a evita zgârierea sticlei.

O altă opțiune este să folosiți un decapant chimic pentru vopsea special conceput pentru utilizare pe sticlă.

Aceste produse pot fi găsite la magazinele de specialitate și trebuie folosite conform instrucțiunilor producătorului.

Este important să purtați mănuși și să lucrați într-o zonă bine ventilată atunci când utilizați decapanți chimici.

Dacă lacul este foarte rezistent, un aparat de curățat cu abur poate fi eficient.

Metoda presupune direcționarea unui flux de abur fierbinte pe lac, înmuindu-l și slăbindu-l suficient pentru a fi răzuit.

Este important să aveți grijă când lucrați cu abur fierbinte pentru a evita arderea sau deteriorarea sticle

Cum ne pregătim pentru curățarea geamului ?

1: Adunați materialele și echipamentele necesare cum sunt soluțiile de curățare, racletele, cârpele, gălețile și spălătoare electrice.

2: Îndepărtați praful și pânzele de păianjen de pe ferestre. Suprafața trebuie să fie lipsită de orice materii străine care ar putea interfera cu procesul de curățare.

3: Îndepărtați autocolantele și adezivii care ar putea fi pe ferestre. O racleta sau o lama de ras este utilă pentru a scapa de reziduuri.

4: Inspectați fereastra pentru eventuale fisuri sau zgârieturi. Asigurați-vă că orice pete sau imperfecțiuni sunt rezolvate înainte de a continua cu procesul de curățare.

5: Protejați zona înconjurătoare pentru a preveni ca agenții de curățare să deterioreze zonele înconjurătoare sau podelele interioare, acoperiți zonele din jurul ferestrelor cu cârpe de protecție sau folii de plastic

6: Aplicați detergentul pentru lacuri folosind un burete moale, lăsându-l să stea câteva minute. Asigurați-vă că agentul de curățare este special formulat pentru curățarea lacului.

7: Clătiți și folosiți racleta. După ce agentul de curățat a stat ceva timp, clătiți-l cu apă curată și o mașină de spălat electrică, dacă este disponibilă, sau cu furtun standard. Apoi utilizați o racletă profesională pentru a curăța geamurile.

8: Uscați și lustruiți folosind o cârpă curată și moale până când acestea sunt curate și strălucitoare.

Cum se aleg ustensilele necesare pentru curățare?

Curățarea lacului de pe o fereastră poate părea o sarcină simplă, dar necesită o atenție atentă pentru a vă asigura că sunt folosite instrumentele potrivite.

Perie cu peri moi: Este un instrument versatil care poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria, praful și mizeria de pe suprafața lacului.

Lavetă din microfibră: reprezintă o opțiune excelentă pentru ștergerea ferestrelor după ce ați folosit o perie cu peri moi pentru a îndepărta murdăria și praful. Sunt foarte absorbante și pot reține cantități mari de apă, făcându-le potrivite pentru utilizarea în aplicații de curățare umedă.

Agent de curățat sticla: Sunt special formulate pentru a dizolva murdăria fără a lăsa urme reziduale. Cu toate acestea, nu toți agenții de curățare sunt creați la fel, iar unii pot conține substanțe chimice nocive care ar putea deteriora suprafața ferestrei sau ar putea lăsa în urmă o peliculă care ar putea întuneca vederea.

Oțet alb: Este o soluție de curățare complet naturală, care este sigură pentru utilizare pe ferestre. Este non-toxic, ecologic și accesibil.

Răzuitoare cu lame de ras: O racleta poate fi folosita pentru a indeparta petele rezistente sau resturile lipite de pe suprafata geamului.

Cum putem curata eficient si rapid lacul de pe geam?

Soluțiile naturale de curățare precum oțetul sau sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu sunt eficiente și sigure pentru suprafețele din sticlă. Pentru spațiile comerciale, sistemele mecanizate precum mașinile de spălat electrice pot fi folosite pentru a economisi timp și pentru a îmbunătăți eficiența. Indiferent de metoda utilizată, este esențial să se mențină un program de curățare constant pentru a prelungi durata de viață a ferestrelor și a menține un mediu curat.

Ce greșeli trebuie sa evitam atunci când curățam lacul de pe geam?

Dorința de a rezolva rapid problema lacului de pe suprafețele din sticlă ne poate împinge să sărim anumite etape din procesul de curățare iar acest lucru poate deteriora desfășurarea întregii activități.

Urmarea instrucțiunilor și a ordinii desfășurării acțiunii sunt extrem de importante pentru rezultatul final al procesului de curățare.

Care sunt recomandările noastre pentru întreținerea geamului?

Indiferent de metoda de curățare aleasă, sugestia noastră este să urmați întotdeauna calea ce mai sigură, să urmați pașii conform instrucțiunilor și să nu folosiți metode care vă pot pune viața în pericol.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni – Vineri: 10:00 – 18:00 Sambata: 10:00 – 18:00 (vizita in showroom doar cu programare)

0752.430.118 contact@tesal.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!