Cat Costa o Usa de Termopan pentru o Scara de Bloc

Cat Costa o Usa de Termopan pentru o Scara de Bloc

Cuprins:

1. De ce trebuie sa tinem cont inainte de achizite?
2. Care sunt factorii de care depinde pretul?
3. Cum este calculat pretul?
4. Ce greseli trebuie sa evitam?

Tamplaria din termopan si-a castigat popularitatea datorita aspectului atractiv, usurintei cu care se poate integra in orice decor, si gradului inalt de confort si siguranta pe care le ofera.

Usile din termopan au o constructie si structura mai puternice decat modelele clasice din lemn sau metal.

In plus vin cu o serie de alte beneficii pentru care sunt in topul preferintelor proprietarilor, arhitectilor si designerilor de interior.

De ce trebuie sa tinem cont inainte de achizite?

Pretul: tinand cont ca va fi platit de cei care locuiesc in bloc, trebuie sa fie accesibil tututor. Usile din termopan nu sunt la fel de scumpe cum sunt cele din aluminiu sau lemn. In plus mentinerea si curatenia sunt usoare, fiind o optiune pe bugetul oricui.

Gradul de izolare: usa de intrare trebuie sa izoleze suficient scara blocului incat sa pastreze o temperatura medie tinand cont ca pe timpul iernii nu exista calorifere in majoritatea cladirilor. Usile de termopan mentin temperatura constanta avand excelente proprietati de izolare.

Siguranta: usa de la intrare trebuie sa permita accesul doar a celor care locuiesc in bloc si sa descurajeze eventualii infractori. Usile de termopan ofera siguranta si sunt rezistente impotriva tentativelor de efractie.

Durabilitatea: usa de la intrarea in bloc reprezinta o investitie pentru toti locatarii si trebuie sa fie durabile. Mai ales ca sunt supuse uzurii frecvente. Usile de metal se cojesc si se uzeaza mai repede in tip ce usile din termopan isi pastreaza aspectul initial mai mult timp.

Usor de intretinut: usile din termopan necesita minima intretinere comparativ cu restul materialelor. Astfel ca personalul care face curatenie in bloc va depune efort minim.

Aspect modern: usile din termopan schimba complet aspectul blocului integrandu-se usor in orice design si culoare.

Care sunt factorii de care depinde pretul?

Nu exista un raspuns simplu si concret in privinta pretului.

Trebuie sa tii cont de o serie de factori:

 • materialul
 • optiunile si accesoriile
 • sticla
 • instalarea si garantia.

Dincolo de functionalitatile de baza, pretul usii de bloc poate fi influentat de optiunile extra:

 • Optiuni in plus pentru securitate: feroneria pentru usi, care include incuietori, manere si balamale, tipul de metal al feroneriei cat si finisajul final. Incuietorile pentru extra siguranta vor adauga in plus la pretul final.
 • Dimensiunea si tipul de inchidere: daca e vorba de doua usi, sau de una singura, sau un model din trei. In functie de modelul si designul usii sau daca include geam sau nu. Pretul variaza in functie de aceste optiuni.
 • Montarea usii: in functie de compania care ofera montajul pretul poate varia. Insa o usa instalata incorect va face probleme, asa ca nu este o optiune la care sa faci compromisuri.
 • Garantia: aceasta poate fi inclusa sau nu in pretul final al usii. Garantia vorbeste si despre reputatia companiei si calitatea produselor. Unele companii ofera garantie in plus contra unei sume in plus. Asigura-te ca stii toate detaliile inainte sa iei o decizie. Usa de bloc este frecvent folosita si pot aparea probleme, asa ca s-ar putea sa fie nevoie sa apelezi la garantie.

Cum este calculat pretul?

Pentru a calcula pretul unei usi de bloc termopan nu este suficient sa cunoasteti dimensiunile ci si:

 • Tipul de usa: 1 canat, doua canaturi, 3 canaturi,
 • Modelul: usa fixa, usa simpla, dubla, simpla plus dubla, etc
 • Lungimea si inaltimea
 • Numarul de camere
 • Culoarea

Insa pe langa acestea exista si alte specificatii: daca este inclus pervaz, pervaz interior sau exterior, tipul de sticla, etc.

Pentru a afla mai exact pretul, consultati pagina dedicata unde puteti solicita o oferta personalizata.

Ce greseli trebuie sa evitam?

Adesea persoanele care opteaza pentru o usa termopan se ghideaza dupa pret, fiind singurul considerent.

Insa tinand cont ca este o investitie pe termen lung, ghidarea dupa pret este cea mai mare greseala, existand riscul de a achizitiona un produs de calitate inferioara, sau fara toate dotarile necesare care ii asigura performante si functionalitate optime.

Adesea compromisurile se fac la calitatea elementelor din care este compusa usa: feroneria, armatura, tipul de sticla sau numarul de foi, montarea de personal fara experienta.

Toate aceste greseli duc in timp la deformarea usilor si defectarea acestora.

De aceea informarea si consultarea unei echipe de profesionisti este esentiala pentru a obtine o lucrare de calitate si in timp, de a face economie de bani, evitand reparatiile care ar putea aparea sau chiar inlocuirea usii.

Usile de termopan trebuie verificate periodic si remediate problemele daca nu se mai inchid bine, se simte trecerea curentilor de aer, zgomotul din exterior se aude mai puernic, intra picaturi de apa de afara sau apare efectul de condens.

Odata cu verificarea si intretinerea usilor este necesara verificare si a feroneriei si curatarea acestora periodic.

O usa de termopan pentru bloc este o alegere ideala din atatea motive mentionate mai sus.

In plus au un pret accesibil si sunt usor de intretinut.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni – Vineri: 10:00 – 18:00 Sambata: 10:00 – 18:00 (vizita in showroom doar cu programare)

0752.430.118 contact@tesal.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!