Cu ce se spala geamurile termopan ?

Cu ce se spala geamurile termopan ?

------------------------------------------------------------------------

Cuprins:

1.Cu ce se spala geamurile termopan
2.Care sunt pasii pentru o curatare eficienta
3.Cu ce se curata scociul de pe tamplaria cu geam termopan
4.Sfaturi intretinere periodica

------------------------------------------------------------------------

Sfaturi utile pentru curatarea rapida si eficienta a tamplariei pvc

Odata instalate noile ferestre cu tamplarie termopan, este foarte importanta atentia pe care o acorzi curatarii acestora, pentru a-si pastra neschimbat aspectul si proprietatile.

In continuare vei putea gasi o serie de sfaturi utile care sa iti foloseasca drept ghid pentru intretinerea eficienta a ferestrelor cu geam termopan, dar si pentru a usura sarcina curatarii geamurilor, care poate fi una dintre treburile mai putin preferate din casa.

Respectarea catorva reguli simple pentru curatarea geamurilor le va asigura acestora stralucirea tamplariei si a geamurilor, fara zgarieturi sau deteriori ale suprafetelor.

Cu ce se spala geamurile termopan

Pentru spalarea tamplariei, este foarte important sa nu se utilizeze solutii abrazive.

Acestea pot produce zgarieturi fine pe suprafata tocariei, care vor face sa dispara luciul specific al tamplariei PVC si vor avea un aspect tern, lipsit de stralucire.

Sunt recomandate cremele speciale pentru tamplaria termopan, care vor reda stralucirea ferestrelor noi.

Un alt aspect important se refera la spalarea geamului.

Este recomandata folosirea solutiilor speciale fara alcool pentru geamurile termopan, sau o solutie pe care o poti prepara chiar la tine acasa, dintr-un amestec de 3 parti apa calda si 1 parte otet. Aceeasi solutie poate fi folosita si pentru spalarea tamplariei.

Pentru spalarea geamurilor pot fi folosite lavete din materiale moi, care sa nu lase scame, bureti de vase care au avantajul ca pot curata si printre golurile din ramele geamurilor si prosoape de hartie pentru a indeparta lichidul de curatat.

Care sunt pasii pentru o curatare eficienta

  • Primul pas pentru o curatare eficienta este aspirarea prafului si a rezidurilor depuse in interiorul ramelor. Daca nu ai un aspirator pe care sa il poti utiliza la curatarea geamului, te poti ajuta de o pensula mai groasa de pictura, cu care poti indeparta praful strans printre ramele geamurilor.
  • Urmeaza curatarea ramelor cu solutii speciale sau cu solutie de apa si otet. In cazul utilizarii solutiilor de curatare, dupa aplicarea acestora este necesar un timp de asteptare de cateva minute pentru a le permite sa actioneze, inainte de a curata cu o laveta umeda ramele ferestrelor si tocaria.
  • Treci apoi la spalarea geamurilor, pulverizand solutie de apa cu otet sau o solutie speciala pentru sticla termopan, care sa nu ii afecteze proprietatile. Sterge cu prosop de hartie pentru o uscare rapida si fara urme.
  • Tine cont ca solutiile potrivite pentru curatarea tamplariei nu sunt potrivite pentru curatarea sticlei geamurilor, acestea avand proprietati si texturi diferite
  • Pro tip: pentru curatarea tamplariei si a geamurilor termopan poti folosi cu succes si o solutie de apa si detergent de vase (eventual combinat cu solutia de otet), aflat oricum la indemana in casa.  Datorita proprietatilor sale degresante va indeparta chiar si murdaria mai rezistenta de pe exteriorul geamurilor termopan, avand in acelasi timp o actiune blanda, fara solventi care sa dauneze suprafetelor.

 

Cu ce se curata scociul de pe tamplaria cu geam termopan

Dupa montarea geamurilor termopan, este recomandat sa nu indepartati folia de protectie existenta pe ramele geamurilor si pe tocarie pana nu terminati complet renovarea.

In caz contrar, exista riscul ca resturi de material, vopsea sau alte solutii sa ajunga involuntar pe geamuri si sa ramana patate sau sa fie foarte greu de indepartat.
Dupa ce ai terminat renovarea, este momentul sa scapi de scociul de protectie si folia existenta pe tamplaria pvc, cu grija sa indepartezi lipiciul si urmele lasate de acestea.

Pentru aceasta operatiune vei avea nevoie de un uscator de par si putina rabdare.

Incalzeste banda de plastic de pe rama ferestrei pana cand lipiciul se inmoaie si o va face usor de dezlipit. Nu dureaza mult, insa va trebui sa dezlipesti pe masura ce incalzesti banda.

Prinde usor de capatul benzii si trage, fara graba, astfel incat tamplaria pvc sa ramana curata. Daca a fost suficient de bine incalzita, lipiciul ar trebui sa fie indepartat odata cu banda.

In cazul in care raman resturi, incalzeste din nou cu uscatorul portiunile respective si indeparteaza-le usor si pe acestea.

La final, poti indeparta urmele cu o solutie speciala de spalat pentru tamplaria pvc sau chiar o solutie de apa si sapun.

Daca tot se incapataneaza sa mai ramana mici urme, atunci poti apela la o solutie de acetona si apa, frecand usor cu unghia.

Atentie!

Recomandarea specialistilor este ca scociul sa fie indepartat intr-un interval de cel mult 30 de zile de la montare. Dupa aceasta perioada de o luna, indepartarea foliei va fi mult mai dificila.

 

Sfaturi intretinere periodica

Montarea unor ferestre cu tamplarie pvc este o investitie menita sa dureze mult timp.

Termopanele de foarte buna calitate, pe care le poti gasi la Tesal, au o mare rezistenta in timp, daca le acorzi o atentie minima si o intretinere sumara periodic.

In felul acesta te asiguri ca isi vor pastra stralucirea specifica si isi vor pastra intacte functionalitatile.

 

Ce presupune intretinerea:

  • Curatarea si spalarea periodica a geamurilor, ramelor si tocariei, conform indicatiilor de mai sus.

In functie de zona in care locuiesti, de apropierea fata de o strada principala si de cantitatea de praf si reziduri care se depun prin golurile ramelor si pe exteriorul ferestrei, este posibil sa fie nevoie de o curatare mai frecventa sau chiar mai rar.

Intervalul ti-l poti stabili in functie de factorii specifici locuintei tale.

  • Cand cureti geamurile, acorda o atentie deosebita garniturilor tamplariei PVC, pentru ca de acestea depinde etansarea si izolarea termica si fonica perfecta.

O solutie simpla din apa si sapun sau apa si detergent de vase ar trebui sa fie suficient.

  • Verifica periodic si feroneria tamplariei PVC pentru a asigura o durata de viata indelungata a ferestrelor si a preveni eventuale defectiuni ce pot aparea.

O verificare sumara, o data la cateva luni, te poate scuti de multe neplaceri.

  • Verifica inchiderea/deschiderea, balamalele, manerele, etc.
  • Foloseste un ulei special pentru gresarea componentelor feroneriei si verifica suruburile de prindere.
  • Nu in ultimul rand, verifica etanseitatea, iar daca simti ca nu mai este la fel ca la inceput poti face chiar tu micile reglaje necesare pentru a te bucura de toate proprietatile ferestrelor cu geam termopan.

Afla cum poti face chiar tu reglajele din articolul de aici.

Daca preferi sa lasi mentenanta pe mana specialistilor, vei gasi cu siguranta partenerul perfect la Tesal.

Ne bucuram sa iti acordam asistenta nu doar in procesul alegerii tamplariei pvc potrivita proiectului tau, ci si in mentenanta ulterioara montarii acestora.

Completeaza acest formular si solicita o oferta pentru Tamplarie PVC/Aluminiu

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni – Vineri: 10:00 – 18:00 Sambata: 10:00 – 18:00 (vizita in showroom doar cu programare)

0752.430.118 contact@tesal.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!