Cum Se Regleaza Geamurile Termopan ?

Cum Se Regleaza Geamurile Termopan ?

-------------------------------------------------------------------------

Cuprins:

1.Cand facem reglajele geamurilor termopan?
2.Cand este cazul sa verifici de urgenta geamurile termopan?
3.Cum se fac reglajele geamului termopan?
4.Geamul oscilobatant – cum se fac reglajele?
5.Ce instrumente sau unelte sunt necesare?

-------------------------------------------------------------------------

Fara prea multe batai de cap

Scapa rapid de geamurile lasate, de frigul care intra pe langa toc si de infiltratiile nedorite

 

Geamurile termopan au devenit parte integranta din proiectul fiecarei locuinte nou construite si, de ce nu, parte din aproape orice proiect de renovare a unei locuinte vechi.

De mult timp nu mai sunt considerate un moft sau un lux.

Bineinteles, exista diferite tipuri de geamuri si diferite firme producatoare, asa cum exista si diferente de calitate si nu in ultimul rand, de pret. Insa, majoritatea ne ofera acele cateva caracteristici esentiale pe care ni le dorim atunci cand alegem geamuri termopan in detrimentul celor clasice:

  • Un design modern si un aspect placut
  • Izoleaza fonic si termic incaperea in care sunt montate, oferindu-ne un confort sporit
  • Au un nivel ridicat de rezistenta antiefractie, oferind mai multa siguranta
  • Sunt disponibile intr-o gama variata de modele si culori

Insa, ca mai toate obiectele care ne inconjoara si fac parte din viata cotidiana, si geamurile termopan au nevoie de intretinere periodica.

Datorita inchiderilor si deschiderilor repetate, a miscarilor telurice care determina implicit si miscari, chiar insesizabile, ale zidurilor, sau poate a lasarii sticlei termopan in toc din cauza greutatii, geamul se poate descentra.

Mentionam intr-un articol anterior modificarile si ajustarile necesare pentru usa de termopan, astfel incat sa o realiniem pentru a-si pastra caracteristicile la un nivel maxim.

Putem relua discutia si in cazul geamurilor termopan, deoarece vom interveni in aceeasi maniera pentru a face reglajele aferente la nivelul balamalelor. In cazul geamurilor, insa, este important sa se faca si reglajul corespunzator anotimpului, respectiv sa se faca trecerea la reglajele de vara sau de iarna.

Cand facem reglajele geamurilor termopan?

Am putea spune ca oricand este nevoie, dar cel putin o data pe an trebuie facuta o verificare minutioasa si intretinerea feroneriei.

Ce presupune verificarea anuala:

  • Verificarea alinierii corecte a geamului cu tocul
  • Verificarea inchiderii etanse a geamului
  • Reglajele la nivelul balamalelor pentru o repozitionare corecta
  • Ungerea feroneriei pentru o functionare fara probleme
  • Verificarea garniturilor

In afara de aceasta verificare, sa-i spunem, de rutina, pot aparea si verificari neprogramate.

Cand este cazul sa verifici de urgenta geamurile termopan?

Ti s-a intamplat vreodata sa privesti pe geam intr-o zi ploioasa, sau intr-o zi geroasa de iarna si sa simti, literalmente, frigul cum intra in casa pe langa geam? Probabil te-ai gandit instantaneu ce trage curentul pe langa geam...

Eh, acesta este un semn ca geamul tau are nevoie de o interventie de urgenta.

Un alt motiv ar fi acela ca incepi sa auzi tot mai tare zgomotul din strada si ajungi, la un moment dat, sa crezi ca geamul este deschis. In acest caz, micile reglaje sunt necesare urgent pentru a-i reda capacitatea de etanseizare si izolare fonica de la inceput.

Si chiar daca nu simti frig si nici zgomot nu auzi, daca simti ca geamul incepe sa se inchida mai greu, daca simti o mica piedica la inchidere sau trebuie sa impingi putin in el...este clar. Are nevoie de reglaje!

Bineinteles ca vei profita de ocazie si, in functie de sezon, poti face si trecerea de la sezonul cald la cel rece sau vice versa.

Cum se fac reglajele geamului termopan?

Vei fi tentat, probabil, sa crezi ca iti vom prezenta o tehnica complicata pentru care ai nevoie de truse de scule complexe si cativa prieteni care sa te ajute. Sau mai rau, ca iti trebuie ne-a-pa-rat un meserias care sa realizeze toate aceste treburi complicate.

Ne pare rau sa te dezamagim, insa iti spunem sincer ca ai nevoie doar de putina indemanare si unul sau doua imbusuri – nimic mai mult. Hai, poate si un patent sau surubelnita, dupa caz.

Mai intai trebuie sa identifici care este problema cu care te confrunti in cazul fiecarui geam.

De exemplu, iti pare ca s-a lasat geamul inspre față si cam „atarna” pe langa toc? In acest caz, este necesar reglajul balamalei superioare cu ajutorul unui imbus de marimea 3 sau 4. Daca problema nu pare a fi complet rezolvata, atunci o verificare a balamalei de jos si mici ajustari la nivelul acesteia poate fi de ajutor.

Tot acum poti face si ajustarile in functie de anotimp, strangand bulbul din mijloc, de pe marginea geamului, cu o surubelnita sau patent, pentru a regla presiunea. Sarind peste aceasta etapa, in timp, presiunea formata in interiorul geamurilor va afecta cauciucul care are rol izolator.

Geamul oscilobatant – cum se fac reglajele?

In cazul ferestrei care vine, suplimentar, si cu deschidere oscilobatanta, pe langa reglajul obisnuit, asupra balamalelor superioara si inferioara, este necesar si reglajul balamalei de deasupra ferestrei, care sustine sistemul de oscilobatare.

Pe langa reglajele amintite mai sus, trebuie verificat surubul de la balamaua superioara a sistemului de pliere.

Foarte important este ca la fiecare reglaj sa verifici in permanenta ca functionalitatea sa nu fie afectata. O balama laterala stransa prea mult si poti afecta functia de oscilobatare. Insa nu-ti fie teama, nimic nu este ireversibil, asa ca poti reface micile ajustari pentru a se potrivi cu nevoile tale.

Ce instrumente sau unelte sunt necesare?

Asa cum ti-am spus putin mai devreme, vei avea nevoie de:

-       Imbusuri de marime 3 sau 4
-       O surubelnita dreapta
-       Un patent

In plus, mai ai nevoie de:

-       Putina indemanare
-       Un strop de precizie
-       Si un amestec de vointa si rabdare

Desigur, poti oricand apela la echipa de specialisti Tesal, daca simti ca tocmai indemanarea este cea care iti lipseste. Sau pur si simplu timpul nu iti permite sa inveti cum sa efectuezi corect mentenanta ferestrelor termopan sau a micilor reglaje necesare odata cu trecerea vremii.

Insa, ce conteaza pe final, este ca tu sa stii ca toate aceste probleme aparente cu care te poti confrunta la un moment dat, au o rezolvare rapida si la indemana si nu reprezinta neaparat o defectiune a ferestrei termopan, ci mai degraba un semn al trecerii timpului si al utilizarii indelungate.

Pana la urma, si noi mai avem nevoie de o revizie, din cand in cand...de ce nu ar avea nevoie si ferestrele noastre?

Daca parcurgi articolul si ai nevoie de lamuriri suplimentare, nu ezita sa ne scrii.

Consultantii nostri au o vasta experienta si te pot consilia in problemele cu care te confrunti, pentru a gasi cea mai rapida si optima rezolvare.

Completeaza acest formular si solicita o oferta pentru Tamplarie PVC/Aluminiu

Cere Oferta pe Whatsapp

Cere Oferta pe Mail

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni – Vineri: 10:00 – 18:00 Sambata: 10:00 – 18:00 (vizita in showroom doar cu programare)

0752.430.118 contact@tesal.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!