Cat costa sa inchizi un balcon cu termopan ?

Cat costa sa inchizi un balcon cu termopan ?

----------------------------------------------------------------------------

Cuprins:

1.Avantajele unui balcon inchis
2.Dezavantajele unui balcon inchis
3.Ce variante alegem pentru inchiderea balconului
4.Cand este cea mai potrivita perioada pentru a inchide balconul
5.Aspecte importante
6.Cat costa inchiderea unui balcon

----------------------------------------------------------------------------

Balcon inchis sau deschis: dilema societatii moderne

Afla care sunt avantajele, dezavantajele si costurile inchiderii balconului cu tamplarie PVC

Balconul este, pentru cei care locuiesc la bloc, o prelungire a spatiului interior. Pentru unii oameni poate fi un spatiu de relaxare, pentru altii un spatiu suplimentar de depozitare sau, de ce nu, o prelungire a bucatariei.

Indiferent de destinatia pe care o va avea in final, amenajarea balconului poate crea multe controverse in ceea ce priveste utilitatea si maximizarea utilizarii spatiului.

O parte importanta a renovarii balconului o reprezinta si decizia de a-l inchide. Desi in blocurile nou construite acest lucru nu prea mai este posibil, daca nu a fost prevazut de la inceput in planul complexului de locuinte, pentru a se pastra un aspect unitar al zonei.

Totusi, in blocurile mai vechi, unde nu exista o regula in acest sens, inchiderea balconului este considerata aproape o necesitate. Cel putin daca blocul este situat in imediata apropiere a unei strazi intens circulate, unde praful si zgomotul pot fi doi factori extrem de deranjanti.

Ne-am propus sa luam pe rand aspecte pro si contra inchiderii balconului si sa venim in ajutorul celor interesati cu cateva sfaturi utile din partea specialistilor Tesal.

Avantajele unui balcon inchis

Cu siguranta, in marile orase, primele doua avantaje pe care le iau in calcul cei care doresc sa isi inchida balconul, ar fi mai multa liniste si mai putin praf in balcon si in casa. Dar cu siguranta mai sunt si alte motive care sustin o astfel de investitie.

Ne-am propus sa analizam pe rand motivele pentru o mai buna privire de ansamblu.

Spatiu suplimentar

Balconul devine o prelungire a locuintei, pe care sa o poti utiliza indiferent de conditiile meteo. Un balcon inchis poate fi o terasa numai buna de citit o carte, sau de baut cafeaua de dimineata, chiar si atunci cand afara ploua sau ninge.

Poate fi o minunata sera de flori sau o oaza verde de relaxare, in care plantele sa aiba conditii optime indiferent de anotimp.

Sau, poti opta pentru constructia unor dulapuri foarte bine compartimentate si il transformi intr-o camara unde sa iti depozitezi o multime de lucruri: de la borcane cu muraturi, gemuri si compot, pana la alimente neperisabile sau vase de bucatarie, consumabile, etc.

Pentru multi, balconul devine o extensie necesara a bucatariei, mutand in el, de exemplu, zona de gatit. In felul acesta, bucataria devine mai mare si poate fi mai bine compartimentata.

Iar in contextul anului 2020, pentru multi, un balcon inchis si bine izolat a devenit un excelent spatiu de lucru.

Izolare termica si fonica suplimentara

In functie de proiectul cladirii de locuinte, balconul poate fi construit atat in prelungirea bucatariei, cat si in prelungirea sufrageriei sau a unor dormitoare.

Datorita acestui lucru, un balcon inchis poate aduce un plus de izolare camerei sau camerelor care au iesire directa catre balcon.

In camera va fi automat mai multa caldura iarna, sau chiar racoare vara, balconul inchis actionand ca un scut in fata intemperiilor sau a temperaturilor ridicate.

Si in ceea ce priveste linistea, balconul inchis castiga un punct in plus, actionand si ca un bun izolator fonic. Apreciat cu atat mai mult de cei care locuiesc in apropierea marilor bulevarde sau a arterelor intens circulate.

Efect antistatic

Odata cu inchiderea balconului va patrunde in casa mult mai putin praf care se ridica in atmosfera de pe strazi sau de la santiere din imprejurimi. In felul acesta, intreaga casa se va bucura de o protectie antistatica suplimentara.

Cel putin, acest aspect a fost constatat de foarte multe persoane care si-au inchis balcoanele cu sisteme de geamuri termopan.

Siguranta suplimentara

Un balcon inchis reprezinta o solutie suplimentara de protectie impotriva spargatorilor de locuinte. Cel putin pentru cei care locuiesc la parter, inchiderea balconului devine chiar o necesitate.

Datorita tehnologiilor avansate si a gradului sporit de securitate pe care il ofera acum geamurile termopan, chiar daca nu sunt o garantie 100% impotriva spargerilor, cel putin vor fi un obstacol destul de greu de trecut.

Dezavantajele unui balcon inchis

Asa cum inchiderea balconului aduce numeroase avantaje, tot la fel pot aparea si anumite dezavantaje. Mai ales daca lucrarea nu este realizata cum trebuie si materialele folosite in amenajare nu sunt de calitate.

Aerisire limitata

Prin inchiderea balconului, aerisirea spatiului sau a camerei este usor ingreunata. In camera va patrunde mult mai putin aer decat ar fi facut-o dintr-un balcon deschis.

In plus, daca geamul de la balcon este inchis, nu se mai realizeaza o ventilatie a aerului din acel spatiu.

Condens

O alta situatie neplacuta care poate aparea in cazul inchiderii balconului este formarea condensului.

Cel putin pe timpul iernii, cand diferentele de temperatura dintre interior si afara sunt foarte mari, aparitia condensului este o reala problema. Daca in balcon nu exista calorifer, care sa asigure o temperatura optima si sa impiedice aparitia condensului, este necesara aerisirea permanenta a balconului.

Una dintre consecintele cele mai neplacute ale condensului poate fi aparitia mucegaiului, care va putea conduce chiar si la probleme de sanatate ulterioare.

Desigur, folosind materiale de foarte buna calitate, geamuri termopan performante si de calitate inalta, impreuna cu o buna ventilatie a spatiului, va fi foarte usor de evitat acest aspect.

Un adevarat specialist va oferi cele mai bune sfaturi in privinta alegerilor cele mai potrivite.

Acces dificil la geamurile exterioare

Spalarea geamurilor exterioare poate deveni problematica din cauza accesului limitat la unele dintre geamuri, mai ales a celor aflate pe laterale.

Dar cum exista solutii pentru aproape orice problema, si problema spalarii geamurilor se rezolva cu inventii moderne. De exemplu, cu ajutorul dispozitivelor cu zone magnetice, care pot fi controlate din interior pentru a curata geamurile pe ambele parti.

Dificultatea adaptarii lucrarii

In cele mai multe cazuri, inchiderea geamului cu tamplarie cu geam termopan nu ar trebui sa ridice problema.

Un balcon clasic permite realizarea unei structuri de tamplarie care sa se adapteze usor configuratiei balconului. In acest caz este necesara doar alegerea atenta a furnizorului potrivit si a tipurilor si numarului de deschideri dorite pentru geamuri.

Dar cum cladirile nu sunt niciodata identice, unele proiecte arhitecturale pot oferi adevarate provocari. Printre cele mai des intalnite astfel de situatii se numara: lipsa totala sau partiala a plafonului, un plafon sau pardoseala cu un grad pronuntat de inclinare, un parapet ce necesita zidire, balcoane aflate pe colturile cladirilor, etc.

Este posibil ca o astfel de lucrare cu un grad sporit de dificultate sa atraga si o crestere a bugetului alocat renovarii.

Indiferent de situatie, un profesionist va gasi intotdeauna solutiile perfecte pentru a putea adapta lucrarea la conditiile intalnite.

Ce variante alegem pentru inchiderea balconului

Tamplarie PVC

Probabil cel mai cunoscut tip de tamplarie din tara noastra si cel mai raspandit, in acelasi timp. Este o alegere foarte buna din punct de vedere al raportului calitate-pret, iar functionalitatile pe care ne asteptam sa le intalnim la astfel de tamplarie sunt asigurate cu brio.

Acest tip de tamplarie, pe care se monteaza geamul termopan, asigura o foarte buna izolatie termica si fonica, asigurand o inalta eficienta energetica.

Recomandam ca inchiderea balconului sa fie facuta cu tamplarie de foarte buna calitate, cum este tamplaria Salamander de exemplu, deoarece ofera avantajul folosirii pe o perioada foarte mare de timp, reducand astfel costurile cu inlocuirea acestora dupa o perioada relativ scurta.

Pe langa avantajul durabilitatii, acestea mai ofera si avantajul integrarii foarte usoare in ambianta locuintei, fiind disponibile intr-o mare varietate de culori

Pentru ca tamplaria PVC permite o gama foarte mare de configuratii disponibile, recomandam sa alegeti mai multe geamuri care se deschid si sa optati si pentru un sistem de deschidere oscilobatanta. In acest fel se poate aerisi permanent balconul, fara a lasa neaparat un geam larg deschis.

Sticla glisanta

O varianta mai putin obisnuita, desi aspectul este unul deosebit, este inchiderea balconului cu sticla glisanta.

Datorita faptului ca ferestrele nu au rame, ca in cazul tamplariei PVC, se creeaza impresia unui spatiu mai mare si creste semnificativ si luminozitatea.

In aceasta varianta, geamurile gliseaza pe un sistem de sine si permit culisarea acestora in functie de preferinte. Faptul ca geamurile pot glisa complet pe toata lungimea balconului, pana in margine, permite deschiderea unei suprafete mai mari, sau chiar intregul balcon, atunci cand simti nevoia de aer proaspat sau de atingerea placuta a razelor soarelui.

Dezavantajul ar fi pretul foarte ridicat, care face ca acest sistem sa fie prea putin accesibil in Romania.

Cand este cea mai potrivita perioada pentru a inchide balconul

In general, cand gandesti renovarea casei, o corelezi cumva cu perioada de concedii sau cu liberele pe care ti le poti lua pentru a fi prezent in mijlocul actiunii.

Acest lucru se intampla cu precadere in perioada de vara, cand multe persoane isi programeaza concedii, dar si datorita temperaturilor ridicate care permit uscarea rapida a tencuielilor si a faptului ca ziua este mai lunga si poti profita de mai multa lumina naturala.

Dar tocmai pentru ca cererea este foarte ridicata vara, preturile pot fi mai mari si timpul de asteptare pentru ca firma care asigura montajul termopanului sa se poata ocupa de proiectul tau sa fie, de asemenea, mai mare.

Daca esti dispus sa treci peste inconvenientul efectuarii unei astfel de lucrari iarna, si alegi sa lucrezi cu o firma serioasa care sa se ocupe in mod profesionist de proiectul tau, poti avea surpriza unui pret foarte bun, care sa iti permita sa faci optiuni mult mai calitative.

Probabil ca merita sa studiezi din timp ofertele si sa urmaresti evolutia preturilor pe parcursul sezoanelor, pentru a putea lua astfel cea mai buna decizie pentru tine.

Aspecte importante

La final, vom puncta cateva aspecte pe care noi le consideram importante, astfel incat investitia sa fie una pe termen lung, avand in vedere ca inchiderea unui balcon implica si costuri pe masura dimensiunilor acestuia.

  • Fa mai multe variante de configurari pentru spatiul respectiv si vezi care se potriveste cel mai bine nevoilor si bugetului
  • Incearca sa incluzi cat mai multe geamuri care se deschid pentru a facilita circulatia aerului dar si accesul catre geamurile exterioare
  • Alege o firma de incredere care sa asigure o lucrare de calitate
  • Alege cea mai buna varianta disponibila in bugetul tau, fara sa faci rabat de la calitate in favoarea economiei
  • Opteaza de la inceput pentru plasele de insecte sau diferite tipuri de geam speciale ( sticla mata, sticla reflexiva, etc.).

Cat costa inchiderea unui balcon

In ceea ce priveste costurile, este destul de dificil sa poti crea o oferta standardizata, universal valabila, acestea fiind dependente de foarte multi factori variabili:

  • Dimensiuni
  • Tip de tamplarie
  • Tip de geam (doua foi, trei foi de geam, etc.)
  • Culoare
  • Forma speciala
  • Tip deschidere geam (oscilobatanta, batanta, etc.)
  • Numarul de canaturi
  • Si alti factori pe care un consultant specialist ii poate avea in vedere

Pentru o oferta completa, personalizata, iti recomandam sa ne trimiti chiar acum un mesaj sau un email, iar unul dintre specialistii Tesal te va contacta pentru mai multe detalii si o oferta personalizata.

Completeaza acest formular si solicita o oferta pentru Tamplarie PVC/Aluminiu

Cere Oferta pe Whatsapp

Cere Oferta pe Mail

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni – Vineri: 10:00 – 18:00 Sambata: 10:00 – 18:00 (vizita in showroom doar cu programare)

0752.430.118 contact@tesal.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!